www.online-gitaarlerenspelen.com
Online gitaar leren spelen in 7 dagen!
IETS VOOR JOU?
Categorieën
Gitaar suggestie
Meest recente reacties
Hoe bouw je een Gitaar?

Hoe bouw je een akoestische gitaar?

 Voor het bouwen van een akoestische gitaar heb je een aantal machines nodig. De belangrijkste machines die je nodig hebt zijn: een vlak en van dikte bank (hier maak je het houd recht en vierkant mee) ook heb je zaagtafel nodig en een freestafel of een bovenfrees. De meeste mensen die als hobby houtbewerking doen, hebben meestal hun eigen frees tafel gemaakt. Ze gebruiken daarvoor een normale bovenfrees en monteren die ondersteboven onder een tafel. Er zit natuurlijk een gat waar de frees uitsteekt. De machines die je zo meteen in de filmpjes ziet zijn eigenlijk overbodig. Hier wil ik eigenlijk mee zeggen dat je er ook zonder kunt, maar als je ze hebt, dan is dat natuurlijk ideaal want je kunt dan preciezer werken. Maar zoals ik al zij je kunt ook zonder deze machines een fantastische resultaat krijgen. als je een gitaar gaat bouwen dan is het verstandig om een bouwpakket te kopen, net zoals de meneer in de filmpjes. Het voordeel hiervan is dat het houd al in de ruwe maten gezaagd is. En je hebt er ook nog een handleiding bij. 

Wat is het verschil tussen het bouwen van een akoestische gitaar en een elektrische gitaar?Het enige verschil tussen deze twee gitaren is de body. De body van een elektrische gitaar is massief en heeft ook niks te maken met het geluid die de gitaar maakt. Een elektrische gitaar maakt geluid door de pick-ups en daardoor kan deze gitaar ook in alle vormen gemaakt worden.

Een akoestische gitaar maakt geluid door de klankkast. Als de snaren worden aangeslagen veroorzaakt dat trillingen die door de klankkast weerkaatst worden in geluid. Geen enkele gitaar klinkt het zelfde omdat geen enkele gitaar het zelfde gebouwd is. Als je de filmpjes ziet dan zal dit nog duidelijker worden. Gelukkig bestaan deze filmpjes allemaal want is nogal moeilijk uit te leggen. 

 

 

 

 

 

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Like ons op Facebook
Google +
Linkpartners
IETS VOOR JOU?
Linkpartners