www.online-gitaarlerenspelen.com
Online gitaar leren spelen in 7 dagen!
IETS VOOR JOU?
Categorieën
Gitaar suggestie
Meest recente reacties
Gitaar soorten: Leer alles over de verschillende soorten gitaren.

Gitaar soorten: Leer over de verschilende soorten gitaren.

 

Er zijn velen soorten gitaren. Laten we beginnen met de akoestische gitaar

Je kunt een akoestische gitaar herkenen aan de 6 of 12 snaren. Meestal heeft een akoestische gitaar nylon snaren, maar ze komen ook voor met stalen snaren. Het nadeel hiervan is dat je sneller pijn aan je vingers krijgt. Echter wen je hier na een tijdje wel aan. Deze gitaar is ook zeer geschikt om gitaar op te leren spelen.

 

Je hebt een semi akoestische gitaar dat wil zeggen dat het een halve elektrische gitaar en een halve akoestische gitaar in één is. Dus je hebt het voordeel om er een versterker aan te sluiten. Ideaal als je voor groot publiek moet spelen. Ook kun je met deze semi akoestische gitaar het geluid veranderen.

 

Bij de akoestische basgitaar is het eigenlijk weer het zelfde verhaal helft bas en de helft akoestische. De basgitaar heeft heel logische een wat zwaarder geluid. Je kunt de basgitaar herkenen aan zijn 4 snaren.

 

De elektrische gitaar is misschien wel de bekendste en meest opvallende gitaar die er is. Doordat deze gitaar geen klankkast heeft, kan deze gitaar in alle maten en vormen gemaakt worden. Deze gitaar heeft geen klankkast nodig omdat hij gebruik maakt van pick-ups. Meestal zitten er 2 pick-ups op, iedere pick-up zorgt voor een ander geluid.

 

De elektrische basgitaar is een belangrijk instrument in een band. Deze zorgt voor het ritme in een nummer. Feel the vibe zouden ze in het engels zeggen. Meestal heeft basgitaar 4 snaren maar toch komt het voor dat je een basgitaar ziet met 5 of 6 snaren.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Like ons op Facebook
Google +
Linkpartners
IETS VOOR JOU?
Linkpartners